Pienet taiteilijat.

Vi har riktigt satsat på att det finns papper, olika färger och pennor i god kvalité, penslar och saxar här hemma, så att Storebror och Lillasyster får pyssla, måla, färga och klippa så mycket de vill. Och att det faktiskt kommer färg på papper då de ritar eller målar (för ingenting är så irriterande än de där billiga vatternfärgpaletter som ser vackra ut i butiken men ger inga färg på papper). 

Det tog sin tid att få Storebror intresserad. Vi testade med Molly Mus -färgbilder och Salama McQueen -böcker, färggranna pappersark och högar med toapappersrulle. En spaceship pysslade vi tillsammans länge sen, den leker han med fortfarandet, men det var det ungefär. 

Men nu, mittiallt, då Lillasyster har i dagis förstått att det här med målandet gör mamma glad, så har Storebror också kommit med. 




Det att jag hittade färdiga postkort av akvarellpapper gjorde säkert inget illa för motivationen. Man kan ju skicka det som han har målat direkt åt en kompis eller en släkting! Nu målade vi 12 stycken inbjudningskort till Lillasysters två-årskalas.   


Det har varit många lyckade besök i butiker under närmaste veckorna, för jag har länge letat efter stämplar som inte är för stora, för jul/påsk/flickliga/pojkliga. Nu var det många att välja mellan, 3 köpte jag hem. Så vi har stämplat typ allt som bara går att stämpla på. 

Och innefoton tycks börja lyckas igen, oj vad härligt!!


Ei kommentteja: