Kasvatusmalleja? Uppfostra enligt modell?

Tämä kirja tuli tänään vastaan ja siihen oli tartuttava. Niin paljon olen kirjasta lukenut ja kuullut puhuttavan, että kun se melkein nenän eteen käveli niin... Ja heti sain lukea parikymmentä ensimmäistä sivua, ja välittömästi tämän jälkeen on tästä teiltäkin kysyttävä. 

Alltså den här boken fick jag tag på idag, helt plötsligt, och var nästan tvungen att ta den med mig. Och på nästa möjliga tysta stund läste jag början och nu är jag redan här för jag måste fråga en sak utav er alla. 


Tiikeriäidin taistelulaulu. 

Det finns en massa diskussion i nätet om boken och om mammans stil att uppfostra sina barn (alltså den kinesiska mammans style), och jag vet inte hur det går till ännu, men MIN FRÅGA TILL ER ÄR

Har ni haft nån stil eller modell av uppfostran som ni har medvetet tänkt på att följa och sen gjort så? Varifrån har ni tagit modell? Har ni läroböcker i ämnet eller något annat ni kan ta till stöd under processen? Eller kör ni med vinden? Hur bestämde ni då ni fick barn att så här vill vi att vårt barn ska bli? Och hurdant ska era barn bli? 

Netissä on paljon keskustelua tästä kirjasta ja äidin kasvatustyylistä (kiinalaisen äidin tyyli), enkä tiedä vielä mitä kaikkea siihen kuuluu, mutta kirja sai minut jo heti ensimetreillä pohtimaan asiaa, ja SIKSI KYSYNKIN NYT TEILTÄ

Onko teillä ollut jokin kasvatustyyli tai -malli, jota olette tietoisesti päättäneet seurata ja noudattaa, jonka mukaan kasvatatte lapsianne? Mistä olette ottaneet mallin? Onko mallistanne/tyylistänne olemassa jokin kirja olemassa, tai mistä muualta saatte tukea prosessin aikana? Vai päätättekö lapsen kasvatukseen liittyviä asioita aina tilanteen mukaan, että tällä kertaa näin ja tuosta ei tykätä ja...? Kun saitte lapsia, niin miten päätitte että millaiseksi haluatte lapsenne kasvattaa? Ja millaisia teidän lapsistanne "pitäisi" kasvaa? 

Tällainen pikku pohdinta.

Kerron meidän ratkaisuistamme myöhemmin, nyt pitää lopettaa työpäivä ja hakea lapset kotiin viikonloppua viettämään! 

Ha ett trevligt veckoslut, och jag berättar om våra lösningar sen senare. Kanske måste jag också fundera på Amys grejer högt också.

Ei kommentteja: