Kirjablogi.


En pitänyt historiasta yläasteella. Lukiossa vähän innostuin hyvän opettajan ansiosta, mutta sitten se jäi. Ja nyt töiden ansiosta kiinnostus on taas vahvasti herännyt. 

Eniten kiinnostaa eri tapahtumien ja tapahtumaketjujen samanaikaisuus eri puolilla maailmaa. Tai se, että kun Euroopassa tapahtui tätä, niin mitä Australiassa tapahtui? Tai mikä taidemuoto silloin oli vahvimmillaan? Tai mitä keksintöjä Amerikassa tehtiin samaan aikaan? 

Eli siis eniten olen googlaillut eri aikalinjoja, timelineja. Mutta sellaisia on tiedättekö todella hankala löytää! 

Ja sitten eräänä kauniina päivänä kävelin Akateemisessa kirjakaupassa, ja näin tuon ylläolevan kirjan. Iso ja valtava, kanta-asiakastarjouksessa. Selailin puolihuolimattomasti - ja jäin koukkuun. 


Kuva on pieni, ja teksti on pientä, mutta kirja siis alkaa usealla sivulla aikajanoja! Eri maanosien tapahtumat, joitain keksintöjä, uskontojen liikkeet, kaikki samoilla sivuilla! Yksi pienen pieni miinus: kirja on englanniksi, eli sen kanssa saa hieman taistella että tietää puhuvansa samasta asiasta itsensä kanssa, mutta silti! Niin koko 35 euron arvoinen ostos! 


Kuvia, yksityiskohtia, tavaroita. Joka puolelta maailmaa esihistoriallisista ajoista käytännössä nykypäivään. Kirja haluttiin alunperin (8 painosta sitten) tehdä ei-Eurooppakeskeiseksi (Brittituote), ja siinä on onnistuttu olematta silti Amerikkakeskeinenkään. Aivan loistavaa. Toinen maailmansota ja sen kauheudet kerrotaan yllättävänkin neutraalisti - se ei kuulemma vielä kuudennessa tai seitsemännessä painoksessa tekijöiden oman kokemuksen takia ollut vielä mahdollista. Nyt oli. 



Karttoja ja taulukoita oikeastaan kaikesta, mitä olen osannut toivoa. Tutkittavaa riittää vuosikymmeniksi! 


Ja omat kotinurkat ovat myös päässeet kirjaan mukaan, Pohjoismaat näkyvät usein. Alkaen jo viikinkiajoista ja viikinkien reiteistä. I'm in love! 

Ja tämä toinen helmi tässä alla on lainassa kirjastosta. Vielä massiivisempi teos, joka keskittyy vain ihmisen historiaan. Esihistoriallisesta ajasta tähän päivään. Hyvä aikajana kirjan alkupuolella - koska oli dinosauruksia ja kuinka järjettömän pitkältä tuntuvan ajan päästä Lucy on elänyt. Tämän haluaisimme omaksi myös, mieluiten suomeksi, niin koko perhe voi sitä hyödyntää.

Ei kommentteja: