Ikea Family -aamu.

Olivat ovelia Ikealla. Lähettivät alkuviikosta Family-asiakkaille sähköpostia ja houkuttelivat ilmaisen aamupalan voimin perjantaiaamuksi Vantaan Ikealle. "Kerrankin on äitiysloma oikeaan aikaan", ajattelin ja ajoin Ikealle tsiljoonan muun aamuvirkun kanssa. 

Aamupala oli hyvä, eikä sitä tarvinnut heti aamusta jonottaa liian kauaa. 

Mutta että ilmainen... kassakuittini ei ollut ihan samaa mieltä asiasta. Ostoslistalla on pidempään ollut vaikka ja mitä, sellaista että sitten kun pääsen Ikeaan niin... ja se näkyi. Vatsa täynnä ja ilman lapsia? Luksuslomailua! 


Kovin mustavalkoista, hieman yllätin jopa itseni! Valkoinen matto olohuoneeseen, ja liukueste sen alle. Valokuvakehyksiä, koska minähän tilaan valokuvia seinälle ennen kuin lapsi syntyy. Koruille naulakko, pöytälamppu lasten huoneeseen, "kun me ei tykätä pimeästä huoneesta" ja äitikään ei oikein pidä siitä, että pitää pitää kirkasta kattolamppua päällä hampaidenpesun jälkeen. Olohuoneeseen tunnelmavalo samasta syystä - tähän asti olohuoneen valaistus on ollut on - off -kirkas kattovalo, joka ei ole kiva silmille myöhään illasta. Kuvasta rajautui ulos vauvan lahja tulevalle Isosiskolle, leikkiruokaa Family-hinnalla.


Lastenhuoneen valaisin on oikein onnistuneen oloinen ostos. Näköjään ihan hieman vinossa, pitääpä tuunata vielä! 


Olohuoneen valo hakee vielä paikkaansa (ja ympärillä oli niin kamala sotku että lähikuva saa riittää). 


Äidille muistikirja, hauskoja pöllöjä ja tyhjiä viivattomia sivuja! Ja Ikea-reissun aikana postinkantaja oli tuonut  uuden Perhe-lehden - melkein vuoden tauon jälkeen päätettiin taas uudistaa tilaus hetkeksi aikaa.

Tätä seuraavaa ei saa Ikeasta (kai? en edes katsonut, koska tätä on kaapissa aina!), mutta tämä on ihan ehdoton, tällä kertaa korunaulakon kiinnityksessä. Mies ei tykkää yhtään, että rei'itän seiniä taulukoukuilla tai muilla, hän haluaa mieluummin megasuperteippiä, joka repii tapetin irti, sitten joskus kun taulu/naulakko/liitutaulu on aika siirtää toiseen paikkaan. Hupinsa kullakin, mutta tällä teipillä asennus onnistuu myös yöaikaan ja ilman saksia kummempaa työkalua! 


Ja tältä näyttävät uudet korunaulakot kotimme valkoisen nurkan sivuseinällä. Valkoisesta nurkasta lisää joskus toiste. 


Ei enää epämääräisiä korumyttyjä kaappien nurkissa. Ei vessan naulakoissa roikkuvia koruja. Jos valkoiseen nurkkaan asentaisi peilin ja toisi myös korvakorut kylppäristä tähän... aa, tuossahan on ideaa! Peiliostoksille siis!

Lisäksi pussista löytyi uusi varjostin makuuhuoneeseen. Siitä ei ole vielä kuvaa, koska sitä ei ole vielä asennettu. Odotukset ovat suuret, investointikin oli niin huima (peräti 3,99euroa!). Mutta se vaan kolahti. Samantien. Hetken mietin, olisinko miesystävällinen, ja ostaisin oranssin, mutta ei, olin aikuinen ja ostin valkoisen! Huolestuttavaa, melkein. 

Rahaa paloi, mutta eipä tätä kotia olekaan sisustettu aikoihin! 

Ei kommentteja: