Että sellainen viikonloppu.

Päätin perjantaina synnyttää nyt lauantaina, eilen. 

Valvoin perjantai-lauantaiyönä monta tuntia. Närästi. Menkkajuili, tai niin kuvittelin. Tulin järkiini, ja menin nukkumaan ja odottamaan, että alkaisi supistella. "Nukun, että jaksan sitten synnyttää", ajattelin.

Koko lauantain puuhasin lasten kanssa, leikin ja riehuin, siivosin, imuroin ja luuttusin lattioita. Leivoin ja laitoin ruokaa. Pesin eteisen peiliovet. Laitoin pyykkiä. Hypähtelin pari kertaa. Saunoin. Yksin lasten kanssa, mies oli leirillä. Järjestin selvinpäin olevia kuskeja ja lastenvahteja. Ulkona satoi, juoksin pyykkien kanssa edes takaisin. Kulutimme aikaa ja jätimme päikkärit väliin. Sain lapset nukkumaan yöunille iltakahdeksalta. Maalasin tuolin keltaiseksi, luin Åsa Larssonin neljännen kirjan loppuun, googlasin, että viides on ilmestynyt. Haaveilin siitä, mitä viidennessä osassa kenties voisi tapahtua parin henkilön välillä. Menin nukkumaan.

Ei supistuksen supistusta. 

Sunnuntaiaamuna heräsimme siihen, että äidillä särkee päätä ja nenä on tukossa, Isoveljellä on kuumetta ja Pikkusiskon nenä valuu ja ääni on käheä. Ulkona oli mitä kaunein auringonpaiste, mutta meistä ei ollut ulkoilijoiksi. Kamerakin oli jo eilen pakatun synnärikassin uumenissa jossain. Leivoin omenapiirakan. Söimme pakkasesta ranskalaisia. Isoveljen kuume nousi lisää. Katsoimme tuhat leffaa ja Oktonautti-jaksoa ja joimme mehua. Isä tuli leiriltä kotiin, tilasi pitsat, Isoveli heräsi kuumeisilta päikkäreiltään. Pikkusisko kitisi ja kähisi kiukkuisena. Lapset menivät nukkumaan. Äiti istuu tietokoneella ja menee kohta nukkumaan. 

Ei supistuksen supistusta.

Luulisi, että kolmatta lastaan odottava nainen osaisi olla päättämättä, että koska synnyttää. Tai osaisi olla olettamatta, että voisi muka jotenkin siihen synnytyspäivään vaikuttaa. Kun ei kerran ole sovitusta sektiosta kyse. Mutta ei. Ei tullut vauvaa tänä viikonloppuna. Eikä tule. 

Ei nimittäin supistuksen supistusta eikä edes orastavaa, ilkeästi juilivaa menkkakipua, jolla kaksi edellistä synnytystä on lähtenyt käyntiin. 

Ei kommentteja: