Tänään.

Tänään juhlitaan pikkujouluja. Meillä kotona siis. Mies on yli yön töissä, ja ettei minun vielä tarvitse kokeilla yksin-yön-yli-kolmen-kanssa -skenaariota, kutsuin Isoveljen kummituksen tänne yökylään. Lumentulo hidastaa töistä tänne suuntaavaa kummitusta jonkin verran, mutta kunhan juhlapoppoo on koossa, otetaan esiin aarrekartta.


Tarkkasilmäiset tunnistavat kartan esittävän asuntomme pohjapiirrosta. Tosin kylppäri on pelkkä tyhjä neliö ja keittiö ja vaatehuone jäivät piirtämättä kokonaan. Mitä me niillä, kun tärkeimmät näkyvät... 

Kuvaan on piilotettu kaksi ruksia, joista toinen esittää piilotettujen pikkujoululahjojen paikkaa ja toinen piilossaolevan joulukalenterin lähisijaintia. 

Toivottavasti lapset löytävät aarteet. Sitä etsintää, ja kummituksen saapumista, odotellessa taion jääkaapista iltaruuaksi eilisen tähteitä. Piparkakkutaikina on jo lämpenemässä, että saadaan pari piparia leivottua - odotellessa. 

Tavoitteet eivät ole korkealla, juhlitaanhan me pikkujouluja nyt ensimmäistä kertaa. Aarteen metsästystä, pipareita, yksi vieras ja tavallista ruokaa. Selviytynemme ihan hyvin.

Ei kommentteja: