Sokerivieroitus.

Olin viikonlopun Närpiössä kokousmatkalla. Ei olisi voinut sokerilimsavieroituksen suhteen tulla parempaan saumaan - ja lapsivapaa teki todella hyvää. 

Tarjolla oli karkkia  ja suklaata, mutta pystyin pitämään kohtuuden etenkin karkkien suhteen - 4 karkkia koko viikonloppuna. Sitäkin enemmän kasviksia, etenkin tomaatteja.



Tutustuin mulberryihin. Sain pitkän nakkilistan kaikkea kivaa tekemistä loppukesäksi. Sain nukkua yksin omalla tyynylläni. Saunomista keskiyöllä. Hyvää ruokaa, nauramista naisseurassa, asioiden eteenpäin viemistä. Suuria visioita. Ihana viikonloppu!

En syönyt karkkia, en juonut limsaa. Pääsin kotiin, Mies oli tehnyt kirsikkakiisseliä, kermavaahtoa ja köyhiä ritareita pullansiivuista. Siinä tuli koko viikonlopun sokerit kerralla... Ja eilinen päivä oli yhtä unista puputtamista. Kaapin suklaalevyt houkuttelivat. Huijasin itseäni, ja otin purkista aina vain viisi karkkia kerrallaan. Ja koko päivän vain väsytti. 

Illalla kävin kaupassa, ostin erilaisia salaatteja ja aloitin tämän aamun eri tavalla. Vihersmoothiella. Että oli pahaa.... sen vihreän osuutta ei ehkä kannattaisi näin radikaalisti lisätä, ja nesteenä olisi ehkä voinut käyttää karpalomehua eikä vettä. Ja hedelmiäkin olisi voinut olla enemmän kuin vain yksi banaani ja iso kourallinen mustikoita. Hunajakin olisi voinut sopia. Mutta ei. Piti tehdä niin sokeriton kuin vain mahdollista. Ahne minä. 

Mutta hyvältä se näytti, tämäkin smoothie. Lollo rossoa, romaine-salaattia, vehnänorasta, banaani, jäisiä mustikoita ja vettä. Ja kurpitsansiemeniä. 


Ei kommentteja: