Spelttihelmet

Spelttihelmet on ihan helmijuttu keittiössä! "Käytä kuin riisiä", sanoi paketti, ja minähän käytin.

Tein "valkosipuliriisiä ja currykikherneitä", eli kuullotin valkosipulin ja 2dl spelttihelmiä oliiviöljyssä ja lisäsin kasvisliemijauhetta ja vettä. Kiehautin veden aina pieni määrä kerrallaan ja lisäsin ja lisäsin ja lisäsin... ja lopulta annoin vaan poreilla kypsäksi. Mutta milloin spelttihelmi on kypsä? Jaa-a. Puolen tunnin päästä kaikki muu oli valmista, ja ei se liian rapsakkaa ainakaan silloin ollut.

"Currykikherneet" tarkoittivat tänään paistettua ja suolalla ja pippurilla maustettua naudan jauhelihaa, purkillista kikherneitä, loraus soijakastiketta, jauhosuurustus ja lautaselle spelttihelmien päälle. Eli jauhelihakastiketta kikherneillä.

Lopputulos oli epämääräisesti eri ruskean sävyjä sisältävä ruoka, joka maistui hyvälle ja tuntui suussa uudelle. Lapset söivät kohtuullisesti.

Joku salaatti tai raaste tai höyrytetty kasvis ton seuraksi ei olis tehnyt pahaa.....

Ei kommentteja: