Vol 1 versus vol 3

Sarjassamme "miten lapset voivatkin olla näin erilaisia" ja "vanhemmat lepsuuntuvat lasten lukumäärän kasvaessa" esitämme, miten eritavalla esikoinen ja kuopus ilmakylpevät.

Vol ykkösen ilmakylpyä, eli hetkeä ilman vaippaa, valmisteltiin huolella. Pehmeän rahin päälle aseteltiin paksu pyyhe, sen päälle iso muovitettu frotee, sen päälle pyyhe, ja siihen päälle alaston vauva. Vauvan vierelle asetettiin pari kolme harsoa pissa- tai kakkavahingon varalle. Ilmakylpy ajoitettiin ruokailujen väliin, varottiin ettei vauva vaaaaaaan nukahda ja aikuisen välitön läsnäolo ja tarkkaavainen katse oli pakollinen. Ilmakylpyjä suoritettiin noin kerran viikossa tai harvemmin. Kaikki vauvan alastoman pepun kanssa kosketuksissa olleet tekstiilit lajiteltiin pyykkikoreihin ja pestiin mahdollisimman pian.

Vol kolmonen ilmakylpee, eli on ilman vaippaa, päivittäin monta kertaa, heti unien päälle tai ruokailua ennen, miten nyt huomataankin, että vaippa tarvitsee vaihtoa. Hänet lasketaan lattialle, äitiyspakkausmakuupussin päälle ja hänen alakroppansa riisutaan. Yläkropan vaatteet saavat jäädä päälle, saavat roikkua pepun alla tai olla mytyssä selän alla. Vaippa otetaan pois. Vaippaa lähdetään viemään roskikseen. Huomataan, että keittiössä on jotain välitöntä tekemistä - kahvin keittoa, ruuan laittoa, tiskikoneen tyhjennystä. Puhelinkin soi, ja soittajan kanssa juoruillaan tovi tai neljä. Muistetaan puolialastoman vauvan olemassaolo olohuoneen lattialla ilman vaippaa vaihtelevan ajan kuluttua, minuutin tai vartin päästä. Mennään vauvan luokse, todetaan, että ilmakylpyä on harrastettu tarpeeksi kauan, laitetaan vauvalle uusi vaippa ja puetaan vaatteet. Nostetaan vauva syliin ja asetellaan äitiyspakkausmakuupussi taas suoraksi ja laitetaan vauva sen päälle taas leikkimään.

Kerran, siis yhden kerran, on makuupussi laitettu pesuun ilmakylvyn aikana tapahtuneen pissa-accidentin johdosta.

1 kommentti:

Kolmen koplan mama kirjoitti...

Vol kakkonen ilmakylpi jotain tästä välistä. Rakas kakkonen jää nyt ihan väliinputoajaksi, koska hänen ilmakylvyistään ei oikeasti ole mitään muistikuvia. Silloin oli kesä. Kai me tuossa terassilla hengailtiin pyyhkeiden päällä..? Voi kakkonen, emme muista.