4-kuukautiskatsaus


Onnea pikkusisko, täytät tänään neljä kuukautta!

Runeberginpäivänä kävit neuvolassa, olet nyt 64.2cm pitkä, painat 5.725kg ja pääsikin on kasvanut. Vatsallamakuuasentosi on päheä, nauroit lääkärille ääneen ja osaat tarttua leluihin kummallakin kädellä. Käännyt selinmakuulta kyljillesi, kummallekin, mutta selkäsi on vielä hieman jäykkä - kokokäännöstä vatsalleen saamme odottaa vielä  hetken (äiti huokaa helpotuksesta).

Kakkaat vain kerran viikossa, joten ensimmäiset makuannokset rintamaidon ulkopuolista ruokaa ovat luumua, avokadoa ja päärynää. Osaat jo istua Bumbossa, joten syntymäpäivääsi on juhlistettu alastomalla luumuannoksella, keskellä ruokapöytää, uuden kattolampun alla. Nam ja maiskis, sen päälle suihku isompien sisarusten kanssa. Avokadoa maistoit jo sunnuntaina, päärynää yritetään muistaa ostaa seuraavan kerran, kun käydään kaupassa.

Hiuksiisi saa pian rusetin. Näytät kasvoistasi ihan isoveljeltäsi. Nukut paremmin, kuin kumpikaan sisaruksistasi tässä iässä. Tai ylipäätään: perheemme unikeon titteli mennee reippaasti sinulle, aamusi alkavat yleensä vasta puoli 9 jälkeen. Muistelen kauhulla niitä aamuviiden pirteitä herätyksiä, joita sisaruksesi meille tarjoilivat.

Hyvää syntymäpäivää Menninkäinen!

2 kommenttia: