Viidakkomurkinaa!

Taisin jo mainita siitä, että meillä syödään nykyään paljon uusia ruokalajeja, koska lapset eivät kuitenkaan syö iltaruokaa. On siis ihan sama, jättävätkö he syömättä omia lemppareitaan vai ruokaa, jota minun teki mieli kokeilla ja syödä.

Tänään oli taas uuden ruuan kokeilupäivä, vuorossa oli "Djungelgrytan", viidakkopata. N A M !



Kuullota pilkottu purjo (laitoin n. 30-senttisen palan paloiksi), kuutioitu omena (laitoin sellaisen aika ison keltakuorisen kuorittuna) ja 1 rkl currya öljyssä, pannulla. Laita sekaan ja kuullota 3 suikaloitua kananpojan filettä (laitoin 6 kananpojan sisäfilettä pieneksi saksittuna).

Lisää 1 liemikuutio (laitoin yhden ruokalusikallisen kasvisliemijauhetta) ja 1dl vettä ja 2.5dl (ruoka)kermaa (meillä ei käytetä kuin oikeaa kermaa, joten sitä meni 2.5dl ihan pokkana).

Mausta suolalla (tai sitten luota, että liemikuutio/jauhe on tarpeeksi suolaista), pippurilla (musta suoraan myllystä toimi hyvin), chilillä (kuivattua laitoin hippusen) ja mahdollisesti sitruunalla (laitoin juuri puristettua sitruunamehua pari teelusikallista).

Tarjoile riisin (jasmiiniriisi oli hyvä), banaanilastujen, rusinoiden ja maapähkinöiden kanssa.

En tiedä, olisiko tuo bananskivor oikeasti ollut tuoretta banaania siivuina, vai kuivattuja banaanilastuja, laitoin lastuja, ja hyvin toimi. Rusinat unohdin ihan kokonaan ja maapähkinät olivat suolaamattomia, kuorellisia. Toimivat vallan hyvin!


Lapset olivat ruuan nimestä haltioissaan, söivät banaanilastut ja pähkinät riisin päältä, toinen söi riisinsä ja toinen maistoi kastikkeen seasta omenan palasia. Minä otin toisen annoksellisen lisää ruokaa, niin hyvää se oli! 

Resepti on Köksalmanacka 2013 -kirjasta, helmikuun 7. kohdalta. 

Ei kommentteja: