Kauanko vielä?

Kuinka kauan vielä voin käyttää vauvani siroja reisiä (teko)syynä sille, ettei meidän kolmannella vauvalla käytetä ollenkaan kestovaippoja?

Vauva 1.0 täyskestoili, paitsi ollessaan sisäänotettuna sairaalassa. Reissuissa (yli yön, Suomessa, ulkomailla), kaupungilla, kotona ja kylässä. Aina. Päivin ja öin. Vaippoja taiteltiin ja täytettiin puoliunessa ja tapellen vaikka puolen yön sillä pahemmalla puolen, jos "huomiseksi" ei ollut vaippoja valmiina muuten.

Vauva 2.0 täyskestoili Suomessa, käytti kertiksiä öisin ja ulkomaanreissuilla. Ja jos jollain perheessä oli ripuli tai muu täyslamaannuttava tauti.

Vauva 3.0 on pitänyt viikon vanhana pari kestoa, sitten taas pari viikkoa siitä keston pari, olisiko yksi päivä mennyt ihan vaan kestovaipoilla koko tänä kahdeksan viikkoa kestäneenä vauva-aikana. Toissapäivänä kokeilin taas kahta erilaista.

Ja ostin jättisäkin kakkoskoon liberoita taas. Ei tuo niitä vaippoja kovin montaa per vuorokausi käytä (kun nukahtaa ekoille pitkille päiväunille sillä vaipalla, mikä yöunien jälkeen on vaihdettu ja tokille päiväunille kans sillä samalla kun unien välissä ei ehdi kuin d-vitamiinit antaa kahden imetyksen lisäksi, iltaviiden-kuuden aikaan tulee se aamuvaippa vaihdettua ja sitten iltakahdeksan maissa taas yövaippa), mutta omatunto raikaa silti - kaapit pullottavat ekologisia ja jo moneen moneen kertaan käytettyjä kestoja. Kauniin värisiäkin vielä, rakkaudella ommeltuja ja ostettuja.

Niin että kauanko vielä voin käyttää noita ohuita reisiä (teko)syynä, kun oikeasti Äitiä vaan väsyttää niin sairaan paljon ja ketuttaa ja ahdistaa koko oleminen muutenkin, ei jaksaisi vielä tuota pesukone-pyykkinaru-vaippakori rumbaakin tähän kaiken päälle.

Sitä haisevaa roskista kun pitää viedä ulos päivittäin joka tapauksessa - perheen isot lapset tuottavat vaipan per lapsi per vuorokausi totaalisen täyttä ja haisevaa pissavaippaa. Ei yökuivia tenavia täällä, ei todellakaan. Ei voi edes sillä tehdä vaihtaria (haisevan roskiksen vieminen versus pyykkishow).


Ei kommentteja: